dissabte, 17 de febrer del 2018

Defensar l’escola catalana també és defensar el sistema sanitari català: el 155 ho vol arrasar tot...



No es ni acceptable ni democràtic, que un partit que a Catalunya té una representativitat de 4 diputats sobre 135, vulgui imposar als catalans com ens hem d’organitzar a l’escola, a la sanitat, o qui ha de presidir la Generalitat.


 

El que ara passa a Ensenyament amb la llengua i la immersió lingüística, també ha passat a Salut on el 155 ja ha fet prou mal. L’excusa del 155 permet al govern espanyol fer amb Catalunya tot allò que els vingui en gana. Això si, justificat sempre amb la frase “per preservar els drets dels catalans”


Aquests dies hem constatat com el Partit Popular que governa a Espanya, està disposat a ultrapassar la capacitat que li atorga la vigència del nefast article 155 de la Constitució, prenent decisions que corresponen a un Parlament i no a un govern. Segons avança el ministre d’educació, cultura i esport del govern de Madrid, el govern espanyol està estudiant la possibilitat de que, en aplicació del fatídic article 155, i per “preservar els drets dels catalans” els pares puguin demanar a l’hora de fer la preinscripció escolar, que l’escolarització dels seus fills es faci en castellà a Catalunya, acabant així amb l’èxit educatiu i de convivència que ha significat els més de 30 anys d’immersió lingüística a casa nostra.

El català és un dels pilars de la cohesió social i de la convivència a Catalunya. És l’eix neuràlgic del catalanisme,  és l’essència que ens mou a ser como som, defensar el que estimem, i estimar el que és nostre. La llengua és el bé més preuat dels catalans, i ara uns ignorants, que no saben on es posen, ho volen posar tot en risc practicant una política pròpia de kamikazes embogits que només portarà conflictes, enfrontaments i problemes de tot tipus.

Que ho tinguin clar tots aquests polítics: els catalans defensarem l’escola catalana i la nostra llengua per damunt de qualsevol imposició, per damunt de qualsevol llei que s’inventin, i però sobre de qualsevol Tribunal Constitucional que ens ho vulgui imposar. Ni tan sols les porres de la policia podran amb la ferma voluntat dels catalans de mantenir un element bàsic de la nostra essència.

Però no ens pensem que això és només un perill que pateix la llengua. De fet el govern espanyol i els partits que li donen suport, en especial “Ciudadanos”, han entrat en una espiral bèl·lica contra Catalunya. Juguen a veure qui la diu més grossa, perquè això els dona vots a Espanya. Per això el perill d’aquest 155 continua viu, també contra el sistema sanitari. De fet fa pocs dies, i com a antesala del que ha succeït amb la llengua, la vicepresidenta del govern espanyol ja va anunciar que en l’àmbit del 155 prendrien mesures que afectarien a l’ensenyament i als serveis públics, tot i que aquestes, a hores d’ara no han estat encara anunciades.

De ben segur que la ciutadania catalana, el món de l’ensenyament sabrà donar una resposta contundent a aquests atacs a Catalunya. De fet, els ensenyants balears ja li varen deixar clar al govern espanyol que amb la llengua no s’hi juga. És possible, que la sanitat catalana també hagi d’ensenyar en algun moment les dents sinó vol veure com el 155 fa de les seves, i ens organitzen algun disbarat encara més gran.

Comença a circular la brama que aquesta decisió del govern espanyol podria perseguir que l’independentisme, preocupat per l’atac a la llengua i a l’escola, sense un govern constituït a Catalunya que pugui defensar els interessos legítims del país, reclami que les forces independentistes es posin definitivament d’acord, i s’anomeni amb urgència un govern capaç de defensar al país dels atacs del 155. Això implicaria que Carles Puigdemont hagués de fer un pas al costat. Si ho féssim, si caiguéssim a la ratonera no faríem res més que servir de babaus útils als interessos d’aquells que tot i haver perdut les eleccions a Catalunya intenten amb 4 diputats, imposar-se a la voluntat democràtica d’altres 70 diputats.

Fins ara el PP i tot el bloc del 155 que li dona suport (PP,PSOE i Ciudadanos) s’han mostrat compactes. Ara, quan apareix el conflicte de la llengua sembla que el PSC no veu amb bons ulls que es vulgui segregar als nens i nenes per raó de llengua, i que s’utilitzi el 155 per a aquesta finalitat. La reacció del PSC és una mica tardana, però benvinguda si ha de servir per aturar un nou atac a Catalunya. Tanmateix els líders socialistes d’Aragó, Extremadura i Castilla la Manxa ràpidament han dit la seva per allò de que l’anticatalanisme ven.


Sembla que alguns volen passar del “les hemos destrozado el sistema sanitario” al “les hemos destrozado el sistema educativo”; això si: “per preservar els nostres drets”, faltaria més... No ho permetrem !     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada