dissabte, 15 d’octubre del 2016

ERC pensa que el departament de Salut és el seu “cortijo”


Comin, com a capatàs en cap, imposa polítiques que disgusten als seus socis de Junts pel Sí.


La portaveu de la comissió de Salut de Junts pel Sí, creu que Comin es preocupa més per satisfer les peticions de l’esquerra, que no pas les necessitats dels malalts.



Des que el conseller Comin va anunciar la “desprivatització més gran de la història” a Junts pel Sí va començar a aparèixer el nerviosisme pel que podia semblar el desmantellament d’un sistema sanitari públic envejat per molts països atenent als seus resultats en salut i a la seva eficiència. La situació es va agreujar quan Comin va anunciar que la “privatització” duta a terme al Vallès, per l’expresident Mas, havia costat un 12% més que el que costaria després de la desprivatització que ell estava duent a terme, afirmació que ell mateix va tenir que rectificar. No content amb això, Comin continua explicant a qui el vol sentir, que el seu nyap amb la Clínica del Vallès estalviarà un 12% de diners públics, quan això tampoc és veritat, atès que el més probable és que acabi costant més car, i en el millor dels cassos l’estalvi, si hi és, seria pels centres, mai pel CatSalut, mai per les arques públiques. 

Comin ha continuat actuant en contra de les necessitats del malalts, ara a Sant Cugat. L’alcaldessa Mercè Conesa creu amb raó, que atendre als malalts de Sant Cugat a Terrassa, si s’expulsa del SISCAT a l’Hospital General de Catalunya, implicarà una pèrdua en la qualitat de la seva assistència. Quan el conseller Comin va conèixer l’oposició de l’alcaldessa als seus plans en un to irònic i despectiu va dir en una entrevista a La Xarxa TV. La nostra primera prioritat i obligació davant dels ciutadans és complir el pla de govern. Tinc una relació extraordinària amb l'alcaldessa de Sant Cugat i continuarem parlant d'aquestes coses. Segur que no va ser conscient del tot del que estava dient. M'està dient que quan traslladem l'activitat que avui fa el General al Consorci Sanitari de Terrassa, està insinuant que es perdrà qualitat assistencial? Està dient que al Consorci Sanitari de Terrassa fan la seva feina pitjor que a l'Hospital General? No m'ho puc creure. Segur que no". Doncs sí que ho va dir, i ho va dir perquè els malalts que s’atenien a Sant Cugat ara s’hauran d’atendre a Terrassa, i això, agradi i no al Sr, conseller és una pèrdua de qualitat. De ser atesos al costat de casa, hauran d’anar (si el nou nyap es consuma) a ser atesos a Terrassa, bé a la Mútua, bé a l’Hospital de Terrassa.

A l’alcaldessa de Sant Cugat és evident que no li agrada la expulsió de l’Hospital General de Catalunya (HGC) del SISCAT. Com a bona alcaldessa que és, defensa el que entén millor per als ciutadans del seu poble, i sembla que hauria fet una proposta al conseller Comin en el sentit d’acceptar l’expulsió de l’HGC sempre i quan es dotés a la zona d’un dispositiu sanitari públic que el pogués suplir. Sembla que Mercè Conesa ha demanat entrevistar-se amb el conseller per analitzar les conseqüències dels plans de Comin, sense que aquest pel moment l’hagi rebut.

La posició de l’Alcaldessa Conesa ha comptat amb el suport implícit de la portaveu de la comissió de Salut de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, la Sra.  Montserrat Candini alcaldessa de Calella. La Sra. Candini ha dit en una entrevista a Redacción Médica que “la privatització de la sanitat catalana no és real, és un relat instal·lat en un discurs que no m’agrada gens... la Llei de Salut (se suposa que vol dir la LOSC), no parla tant de titularitats com d’assistència als pacients, que és el que importa... Les ideologies molt rígides no garanteixen això... el conseller Comin té una gran trajectòria política però la seva àrea d’influència està molt més marcada per acontentar a l’esquerra que no pas al pacient... A Junts pel Sí, la línia vermella és el programa electoral on en cap cas posa que haguem de renunciar al nostre model sanitari...” 

Paraules contundents que deixen tocat al conseller Comin, qui fent veure que no passa res, avui mateix ha anunciat que els malalts que deixaran d’anar a l’HGC aniran a l’Hospital de Terrassa  i a la Mútua de Terrassa. Comin ha rebut el suport del diputat d’ERC Rufian que ha dit en una piulada a twitter que aquesta paraules de la Sra. Candini eren una deslleialtat  total i absoluta. Potser caldria preguntar-li al Sr. Rufian quin grau de deslleialtat ell entén que hi pot haver quan un diputat/da d’ERC al Parlament de Catalunya al ser preguntat/da sobre com acceptaria Convergència els canvis que s’estaven produint a Salut en aquells dies, sembla que va respondre que “Salut és nostra, i no hem de donar cap explicació a Convergència, que se’n vagin a...” Frase sentida als passadissos del Parlament per algú a qui conec i amb qui confio plenament.

Mercè Conesa alcaldessa de Sant Cugat i
presidenta de la Diputació de Barcelona
Paral·lelament a tot això els treballadors de l’HGC estan preocupats per que ja han vist com 40 treballadors de la Clínica del Vallès s’han quedat sense feina i ara temen que a ells els pugi passar el mateix. Ahir varen tenir una reunió amb el conseller plena de paraules i més paraules de Comin, sense cap concreció, i això sí, els va demanar que confiessin en ell. Van bé...


Sembla que es prepara una tardor calenta a Sant Cugat. És ben cert que el que més temen els polítics és una mobilització que deixi en entredit les seves decisions. El comitè d’empresa de l’HGC i l’Ajuntament de Sant Cugat no es quedaran de braços creuats deixant que Comin faci el que vulgui en el que ell i ERC consideren que és el seu “cortijo”.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada