dissabte, 25 de juny del 2016

“Les hemos destrozado el sistema sanitario” (i II)



Les revelacions de les converses entre el ministre Jorge Fernández Diaz i Daniel de Alfonso director de l’Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya, mostren com el seu objectiu era promoure de forma continuada acusacions per destruir el prestigi ben guanyat del nostre sistema sanitari, una de les millors targetes de presentació de Catalunya, a Espanya i al món.


La sanitat catalana ha de reaccionar amb contundència i mostrar la seva voluntat de ser i continuar sent una de les millors d’Europa. El conseller Comin ja està tardant massa a fer un comunicat en defensa del sector sanitari públic  


(...Continua de l’entrada anterior)

Hi ha hagut tanmateix altres guanyadors, aquests però a nivell local: els activistes socials dels que parlava abans han vist com havent perdut un judici per difamació, va ser finalment absolt quan va presentar recurs a la sentència. Però a més, aquestes persones avui, sembla que tenen un sou assegurat. Coincidències? Relació causa-efecte? El dubte és legítim veient tal com han anat les coses. Tot plegat genera desconfiança sobre l’actuació que van tenir, davant de tota aquella plaga de denuncies de fabricació artificial, algunes persones, alguns polítics i alguns grups polítics. No es pot afirmar que les seves actituds fossin “comprades” pels instigadors d’aquesta immensa conxorxa, però el dubte pot existir i la seva ombra plana sobre totes elles.  Tampoc deixa de ser curiós que moviments populistes sorgits a Catalunya que s’anomenen a sí mateixos “marea”, fossin ràpidament apadrinats per alguns grups polítics.  

El que està clar és que el sistema sanitari ha de reaccionar posant en valor allò que es valora des de fora de Catalunya, a partir de l’evidència dels seus resultats en salut i que genera un permanent interès. Com fer ho? Reactivant l’exigència del pacte polític, aquest és el camí que ens ha de permetre recuperar la normalitat. Tots hem de reaccionar, i li correspon al conseller de Salut liderar aquesta reacció col·lectiva i unitària del sistema sanitari. Sobta que el conseller Comin no hagi dit (fins avui) aquesta boca és meva respecte a la situació que s’ha creat. És a ell a qui li correspon tornar la confiança a uns professionals excel·lents i a la ciutadania, així com refer l’honor d’aquells que s’han vist injustament afectats per acusacions falses.

L'exconseller Boi Ruiz és probablement, qui ha patit
més en primera persona les  conseqüències d'aquest
atac "inquisitorial" a la sanitat catalana. El seu honor
sempre ha estat per sobre d'aquestes  maniobres
mesquines. Avui encara esta més amunt.
Gracies conseller per tot el que vas fer
Volem el sistema sanitari que tenim, i que alguns han volgut destruir utilitzant acusacions infundades, interpretacions esbiaixades i proves tergiversades,  contra molts responsables de la sanitat catalana. No volem que el sistema sanitari sigui posat en qüestió per organitzacions polítiques a la caça d’un vot. La estabilitat del sistema és bàsica perquè els professionals de la salut puguin fer la seva feina, tan bé com la saben fer des de la millora contínua. No volem més concessions als populismes, ni a la CUP, ni a aquells que tenen per objectiu acabar amb un dels millors sistemes sanitaris d’Europa, sense un model alternatiu o en tot cas amb models alternatius que l’evidència del passat i del present en altres territoris de l’Estat demostren no ser tan bons per pacients professionals i contribuents. Alguns d’aquests models fins i tot es poden qualificar de models fracassats. No volem que alguns grups polítics continuïn utilitzant la sanitat generant inquietud entre els malalts, professionals i ciutadans pel seu pim-pam-pum diari. Volem uns grups polítics que expliquin la veritat als ciutadans i cerquin les solucions necessàries  per la millora contínua, especialment en l’accessibilitat, acordades amb els ciutadans, honestament, i amb els actors professionals.


Animo des d’aquí al departament de Salut, professionals, associacions, patronals, sindicats, col·legis professionals, i entitats sanitàries a promulgar manifests en defensa del sistema sanitari públic tal com el tenim. Per això és un dels millors d’Europa malgrat tots els de Alfonso o Fernández Diaz que es proposin el contrari. No fem més el joc a aquells que sense escrúpols han intentat destrossar el sistema sanitari públic català sense aconseguir-ho. No donem credibilitat a aquells que volen destruir un sistema sanitari d’èxit perquè en els fons el que persegueixen no és una suposada millora del sistema, sinó que el que pretenen és acabar amb un model social de convivència com el que entre tots ens hem dotat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada