dilluns, 9 de maig del 2016

Pere Soley torna a la “ciutat dels sants”


Intensos rumors de canvis al Consorci Hospitalari de Vic: Antoni Anglada deixaria la direcció general i seria substituït per Pere Soley al front de la Institució


Demà dimarts, segons  apunten els rumors, els canvis podrien fer-se efectius en el curs del Consell Rector que s’ha convocat



El Dr. Pere Soley podria ser nomenat demà nou
director general del Consorci Hospitalari de Vic   
Segons apunten amb força diversos rumors, demà en el sí del Consell Rector del Consorci Hospitalari de Vic es procedirà al relleu d’Antoni Anglada com a director general del Consorci Hospitalari de Vic. El Dr. Anglada, que  serà substituït per Pere Soley, ha ocupat la gerència del Consorci des de l’any 2000 i en va ser nomenat director general al’any 2010. Són 16 anys dirigint un projecte i consolidant un hospital, en una comarca complicada on “les famílies” hi tenen molt de pes, i el fet que del Dr. Anglada hagi estat al front del Consorci durant tots aquests anys denota la seva habilitat per cercar consensos basada en una gran capacitat de diàleg, en circumstàncies sovint adverses.

Durant aquests anys de direcció de la Institució per part del Dr. Anglada el Consorci Hospitalari de Vic ha fet un esforç important per prioritzar la qualitat assistencial i donar suport a les necessitats del territori, a banda de cercar sinèrgies amb altres centres de les comarques veïnes i de la pròpia Osona. Destaca en aquest sentit la Agrupació d’Interès Econòmic SAS (Serveis Auxiliars a la Sanitat), la integració al Consorci Hospitalari de Vic de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu i les aliances estratègiques establertes amb els hospitals d’Olot i Campdevànol per oferir més i millors serveis de salut a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, a banda de la pròpia Osona. En el cas d’Osona, va ser un dels principals impulsors del SISO, organització osonenca que pretén apropar i facilitar l’assistència sanitària a les persones, per oferir una major qualitat amb la màxima eficiència i que aglutina a tots els dispositius sanitaris públics de la comarca: Consorci Hospitalari de Vic, Institut Català de la Salut, Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, EAP Osona Sud Alt Congost, EAP Vic i Hospital de la Santa Creu. El SISO és una mena d’OSI (organització sanitària integral) tot i que sense personalitat jurídica. Es tracta d’establir mecanismes de coordinació en la provisió de serveis sanitaris del territori, sense afectar ni a la titularitat ni a la governança de cada una de les entitats que hi participa.     

Dirigir un projecte durant 16 anys exigeix molta constància, i un  professional en el decurs de tots aquests anys s’ha d’anar reinventant per actualitzar en cada moment el seu projecte, tasca a la que el Dr. Anglada s’hi ha aplicat amb dedicació. Pel que comenten en els cercles propers al Dr. Anglada, ara es voldria dedicar a fer de metge i recuperar la seva vocació de sempre, i segurament per aquest motiu no va acceptar al direcció del SEM que se li va oferir  fa ja algunes setmanes. 

El Dr. Toni Anglada podría ser rellevat demà de la
direcció general del Consorci Hospitalari de Vic  
Per la seva banda Pere Soley és un home de la comarca. Va debutar en l’àmbit de la gestió sanitària precisament en el Consorci Sanitari de Vic just en el moment de la seva creació allà per l’any 1987. Des de llavors la seva progressió professional ha estat espectacular: gerència de l’Hospital de Traumatologia de la Vall d`Hebron, gerent de l’Aliança, gerent de l’Hospital de Bellvitge, gerent de l’Hospital de Mataró, gerent de l’Hospital de Germans Trias de Badalona, gerent de l’ICS. Tota una carrera en l’àmbit de la gestió. Sens dubte un dels currículums més experimentats dels que avui hi ha a Catalunya, sinó el que més.  El Dr. Soley aportarà tota la seva experiència a aquest projecte que depassa la comarca d’Osona i que amb l’aliança estratègica del “triangle del senglar” adquireix un valor experimental important doncs de consolidar-se l’èxit que està assolint, podria ser un exemple a seguir per altres hospitals comarcals que com en aquest cas podrien ajudar-se entre ells en lloc de competir que és el que habitualment acaba succeint.


Cal desitjar al dos protagonistes d’aquest notícia el millor. Tots  dos ho mereixen. El Dr. Anglada per totes les iniciatives que ha desenvolupat pensant sempre en millorar l’assistència sanitària pública en benefici dels malalts, i al Dr. Soley, perquè del seu encert en depenen moltes iniciatives, la consolidació de les quals és important.  En el cas de Pere Soley, és ben bé allò de “roda el món i torna al Born”, tot i que en aquest cas caldria substituir el Born per l’Hospital de Vic.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada