dijous, 11 de febrer del 2016

Nous nomenaments al departament de Salut


ERC continua imposant a gent del partit per cobrir determinats càrrecs de l’organigrama del departament de Salut


David Elvira pot convertir-se en el Superman de la sanitat catalana acumulant tres càrrecs de la nova estructura directiva del departament



la consellera Neus Munté portaveu del govern, anunciant
els últims nomenaments del departament de Salut  
En la seva reunió d’ahir dimarts, el consell executiu de la Generalitat va prendre entre d’altres, l’acord de nomenar dos nou càrrecs al departament  de Salut. Es tracta de la direcció general de Planificació en Salut que fins fa pocs dies havia ocupat Carles Constante, i la direcció general d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària que va ocupar fins ahir mateix la Dra. Cristina Iniesta.

Pel primer dels càrrecs esmentat s’ha nomenat a la Dra. Pilar Magrinyà que fa ja forces anys  va participar en l’elaboració del que havia de ser el primer Pla de Salut de Catalunya des de la Regió Sanitària de Tarragona. Tot i que va estar una temporada per Madrid, a la Dra. Magrinyà se la pot considerar una persona vinculada des de fa anys  al Departament de Salut.  Ha ocupat sempre posicions tècniques i últimament portava el programa de malalties minoritàries. Políticament ha estat regidora a l’Ajuntament de Montblanc en els llistes d’ERC, i també ha estat candidata per aquest partit a les eleccions al parlament europeu en les que ocupava el nº 8 en la candidatura. Es tracta doncs d’un nomenament que sens dubte s’incloïa  en la famosa llista de 20 noms que la sectorial de sanitat d’ERC havia fet arribar a les més altes instàncies del departament de Salut.

El segon dels nomenaments ha estat per Neus Rams llicenciada en Farmàcia. Com en el cas anterior també es coneguda en el departament de Salut on ha treballat com a subdirectora general de farmàcia. També té experiència en el camp de la consultoria i en els serveis de farmàcia hospitalaris.  No hi han evidències de que la Sra. Rams estigui a la llista d’ERC, però tampoc es pot descartar. De fet tant aquest nomenament com l’anterior tenen un perfil tècnic força similar.

Pel que fa als càrrecs pendents de cobrir es mantenen les especulacions, que continuaran existint mentre no es duguin a terme els nomenaments corresponents que resten per fer. Repassem quins són aquests càrrecs.

A nivell del departament de Salut hi ha tres posicions que encara no han estat cobertes. La primera d’elles és la plaça de cap de gabinet del conseller. Aquí existeix una pugna entre el conseller Comin i el partit Esquerra Republicana. Mentre el conseller Comin vol posar-hi a una persona de la seva estricta confiança des d’ERC s’hi vol situar a un home del partit que faci una mica de “comissari polític” de les actuacions del conseller i domini la seva agenda. De fet ERC ja té una certa pràctica en aquests tipus de plantejaments, iniciats quan el primer tripartit a l’any 2003. Veurem quina de les dues alternatives s’acaba imposant.

El departament de Salut espera encara
els últims nomenaments
L’altre càrrec pendent és la direcció general de Recerca i Innovació en Salut, que va ser creada per un metge proper a ERC, i que quan anava a ser nomenat va fer un pas enrere. Des de llavors encara no s’ha trobat un perfil que respongui a les especificitats del càrrec, i a més sigui un home d’Esquerra Republicana.

Encara al departament hi ha un altre càrrec que està pendent de decidir que es fa amb ell. És la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació, que interinament l’ocupa Assumpció Lailla, però atenent que s’incorporarà al Parlament perquè substituirà a un diputat que ha acceptat un càrrec a Economia i Finances, és evident que s’haurà de produir algun nomenament, tot i que els rumors apunten a que el càrrec el voldria assumir el propi David Elvira que acumularia 3 càrrecs convertint-se en el super-home del departament de Salut. Si fos així, aquesta secretaria passaria de l’organigrama del departament al del CatSalut.

I la quarta plaça pendent de nomenament o de confirmació és la de la gerència de l’ICS on el nom de la Dra. Candela Calle continua mantenint-se com una opció molt probable.

Una vegada anomenats tots aquests càrrecs el CatSalut abordarà la substitució de la majoria de gerències territorials del Servei Català de la Salut. És evident que si per substituir-les s’està el mateix temps que s’ha emprat pels nomenaments coneguts fins ara, acabarà la legislatura abans no s’hagi completat la renovació de l’organigrama.


Confiem que la setmana vinent alguna d’aquestes vacants finalment es cobreixi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada