dijous, 21 de gener del 2016

Cinquè aniversari del blog


rba salut i gestió supera les 250.000 visites en 5 anys


El blog no acomplirà l’objectiu pel qual va ser creat fins que no serveixi per al debat sanitari



Avui dia 21 de gener el blog compleix 5 anys. Afortunadament he pogut veure com mica en mica el blog ha anat consolidant la seva presència en aquest món fascinant de les noves tecnologies, i també en funció dels comentaris rebuts de persones conegudes he pogut constatar  que el blog compta amb un conjunt de seguidors fidels que hi entren amb certa regularitat. Tanmateix haig de fer constar que el que explico són interpretacions meves d’una realitat que pot ser diferent a com jo la veig. Per tant us demano amics seguidors que entengueu que tot és opinable i que les meves interpretacions de la realitat poden allunyar-se força de la realitat autèntica. Entengueu doncs el que explico com una visió personal del dia a dia de la nostra sanitat.

Estem vivint moments convulsos en el món de la sanitari. La tranquil·litat que existia en torn a la bondat del sistema sanitari públic català s’ha vist tot d’una trasbalsada per una onada d’acusacions demagògiques i interessades que han anat des de la corrupció a la privatització, i des de les retallades a la voluntat de voler aniquilar al sistema públic. És una situació que dol a tots aquells que estimem la sanitat i d’una manera molt especial a la gran majoria de professionals que hi treballen i donen de sí el millor d’ells mateixos per fer possible que els catalans tinguem un dels millors sistemes sanitaris del món. Que hi han hagut retallades és indiscutible, que les retallades han vingut imposades des de Madrid com a conseqüència d’un sistema de finançament nefast per Catalunya, ho sap tothom que té alguna neurona que li funcioni. Que com a conseqüència d’aquestes retallades s’han afectat els sous dels professionals i s’han incrementat les càrregues de treball dels professionals sanitaris és inqüestionable. Que les llistes d’espera s’han allargat perillosament també és cert, com ho és l’increment del copagament de farmàcia que ha afectat fins i tot als pensionistes.  I què dir de la davallada en les inversions tant de nous equipaments com de reposició? Està clar que les retallades han tingut unes conseqüències molt lamentables per a la nostra sanitat, però paral·lelament cal reconèixer que la situació hauria pogut ser molt pitjor si el Departament de Salut no hagués actuat com ho ha fet: prioritzant les necessitats i afectant amb les retallades aquells àmbits en els que tot i produir-se danys cruents, aquests eren menors que si s’actuava de manera diferent. Per tant és just reconèixer el mèrit del conseller Ruiz i tota la seva gent en una etapa de 5 anys que mai havia estat tan adversa pel que fa a l’assignació de recursos econòmics al sistema sanitari català per part del govern de Madrid.

Aquest blog va néixer poc després de que el conseller Ruiz fos nomenat conseller de Salut  amb un primer post titulat el “govern dels millors”. Moltes de les coses que es diuen en aquell primer post són perfectament vàlides 5 anys després perquè com en aquella ocasió, estem davant d’un conseller nou, que a més no és del ram. Hem de concedir al nou equip 100 dies de treva per tal que demostrin que tot i no portar l’etiqueta dels millors, si més no són prou eficients per millorar la situació actual del sistema sanitari públic de Catalunya. Ho seguirem amb interès.


Deia al començament que el blog ha rebut més de 250.000 visites en aquests 5 anys. Veiem quina ha estat l’evolució de les xifres:  

Any 2011                  5.072     visites
Any 2012                  17.000   visites
Any 2013                  50.000   visites
Any 2014                  119.000 visites
Any 2015                  252.000 visites

Només aquest darrer any el blog ha registrat per tant 133.000 visites que equivalen a una mitjana, aquest últim any, d'unes 365 visites diàries. A tots moltes gràcies per la paciència.

Com cada any haig de reconèixer un fracàs com a mínim del blog: no he estat capaç de fomentar el debat. Són molt poques les persones que de tant en tant gosen escriure la seva opinió  al voltant del tema que sigui. Una vegada més convido a tothom a fer-ho. Entenc que molta gent s’ho pensi dues vegades per allò del que diran. Tanmateix al blog si poden deixar comentaris del tot anònims, sobre els que no hi ha manera de saber-ne l’autor. Us convido a participar i veure si de cara al sisè aniversari que hem estat capaços de revertir al situació.  


De nou al meu agraïment a tothom: seguidors, detractors, indiferents, etc. I les meves disculpes a aquells als que en alguna ocasió hagi pogut molestar.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada