dimecres, 25 de novembre del 2015

Els guardons TOP 20 de l’any 2015

Catalunya manté el nombre de centres guardonats en la conferència TOP 20,  del 2015 


Aquest any hi han hagut alguns canvis importants en la metodologia emprada en l'avaluació dels diferents hospitals  



Com cada any IASIST ha convocat una nova edició dels guardons TOP20, que es van donar a conèixer ahir a Madrid en el decurs d’una conferència que es va celebrar al “Centro de Arte Reina Sofia de Madrid”.

En l’edició d’aquest any 2015 hi ha hagut alguns canvis en la metodologia utilitzada per avaluar als hospitals que d’una manera voluntària s’han presentat a aquesta convocatòria. En total han estat 155 els hospitals de l’Estat espanyol que han participat en aquest edició, dels quals 114 són hospitals públics i els 41 restants són privats. De tots ells, 125 hospitals (un 80,6%) han estat nominats en alguna de les categories en que es divideix el guardó i 47 d’ells són els que han obtingut la denominació de “TOP 2015” (alguns han obtingut més d’un guardó en categories diferents). 47 Hospitals guardonats sobre un total de 155 que han participat, dona un 30% de centres premiats sobre el total de centres participants.    Per tant gairebé un de cada tres hospitals dels que s’han presentat al guardó han obtingut la denominació de “TOP”. Una xifra molt alta respecte del total de participants, que en el fons ve a dir que o bé hi ha pocs hospitals per tants premis, o bé hi ha excessius premis per aquest nombre d’hospitals.

Aquest any, els hospitals catalans han tingut un èxit comparable al d’edicions anteriors, tot i el canvi metodològic del procés d’avaluació. Cal destacar també la millora dels hospitals de l’Estat espanyol respecte a edicions anteriors. En aquest sentit, els hospitals premiats corresponen a 10 comunitats autònomes. Les comunitats que han rebut més guardons en relació al nombre de centres que s’han presentat de la seva pròpia comunitat són: Les Canàries, on un 50% dels centres que s’ha presentat ha obtingut algun guardó. En segon lloc, la comunitat de Madrid que ha vist com un 47% dels centres d’aquesta comunitat que s’han presentat als guardons ha obtingut el premi. En tercera posició hi ha Ses Illes Balears de la que s’han premiat un 38% del total dels centres de Les Balears que s’havien presentat als guardons. El País València s’ha situat en quarta posició, atès que el 32% dels centres valencians presentats als premis, han obtingut un guardó.

Però pel que fa nombre de guardons, Catalunya continua un any més al front de la classificació atès que aquest any s’han obtingut 24 guardons, és a dir dels 63 guardons repartits 24 han estat per hospitals catalans, el que representa que quasi un 40% dels guardons atorgats han estat per hospitals catalans, dels quals 21 han estat per hospitals de la xarxa pública i 3 per hospitals privats catalans.  

Aquesta és la llista dels hospitals catalans guardonats aquest any 2015:


En Gestió Hospitalària Global, 11 hospitals catalans guardonats: l’Aliança estratègica Sant Joan de Déu-Hospital Clínic de Barcelona, La Clínica Corachan, la Clínica Terres de Ponent de Lleida, El Consorci Hospitalari de Vic, El Consorci Sanitari de Terrassa, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital de Viladecans, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.              
     
A l’Àrea del Sistema Nerviós, han obtingut guardó 3 hospitals catalans: Consorci Sanitari del Maresme (Hospital de Mataró),  Hospital Clínic de Barcelona i Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

A l’Àrea d’Aparell Respiratori, han obtingut guardó altre 3 hospitals catalans: Consorci Sanitari Integral (Hospital del 2 de maig), Hospital General de Catalunya i Hospital Universitari Sagrat Cor.

A l’Àrea de Cor, Catalunya ha obtingut 1 guardó que ha estat pel Consorci Hospitalari de Vic

A l’Àrea d’Aparell Digestiu, no hi ha hagut cap hospital català guardonat

A l’Àrea Múscul-esquelètica hi ha 2 hospitals catalans guardonats: l’Hospital Clínic i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona

A l’Àrea de Ronyó i Vies Urinàries no hi ha cap hospital català guardonat

A l’Àrea de la Dona hi ha 4 hospitals catalans guardonats: Consorci Sanitari de l’Anoia, Consorci Sanitari de Terrassa, Hospital Universitari Mútua de Terrassa i Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de sant Boi


Finalment, a l’Àrea d’atenció al Pacient Crític no hi ha cap hospital català guardonat.  


www.rbaestudisiprojectes.cat          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada