dijous, 16 de juliol del 2015

Canvis a la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries


Cristina Iniesta nova directora general en substitució de Roser Vallès


Un  currículum molt ampli i experiència en el camp de la gestió, avalen a la Dra. Iniesta per assumir amb garanties aquesta nova responsabilitat 

  

La Dra. Roser Vallès
La Dra. Roser Vallès, metgessa de família, va ser nomenada per ocupar aquest càrrec el dia 12 de febrer de l’any 2013, coincidint amb la creació de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries que sorgia com a desdoblament d’una direcció general anterior d’abast molt més ampli, que havia estat ocupada des de la seva creació a primers del 2011, primer per Joaquim Esperalba i després per Carles Constante. Produïda la divisió d’aquesta macro-àrea en dues direccions generals, la d’Ordenació i Regulació Sanitàries va ser ocupada per Roser Vallès, mentre que la de Planificació i Recerca en Salut la va ocupar Carles Constante.

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries és una direcció general amb força contingut, i dintre del seu àmbit d’actuació hi ha aspectes tan importants com la subdirecció general de farmàcia i la subdirecció general d’avaluació i inspecció d’assistència sanitària, sense oblidar altres responsabilitats com el servei d’informació i estudis o el d’autorització i registre d’entitats, centres i serveis sanitaris, o el de promoció de la seguretat  del pacient , entre altres.

Pel que sembla, la Dra. Vallès, que havia ocupat aquesta direcció general en funció de la seva militància a Unió Democràtica, deixa aquest càrrec per motius personals que no tenen res a veure amb   el trencament de CiU. Segons apunten els rumors, la Dra. Vallès hauria decidit treballar en una consultoria de l’àmbit privat.

Segons apunten els rumors, qui ocuparà el càrrec és un altre doctora. Es tracta de Cristina Iniesta ben coneguda al sector sanitari, amb una àmplia trajectòria en responsabilitats de gestió. Es va iniciar en el camp de la gestió formant part de l’equip de la direcció mèdica de l’Hospital General de la Vall d’Hebron encapçalat per Miquel Gallofré. D’aquella època destaca la seva habilitat per convèncer als caps de servei més díscols i que plantejaven més dificultats i resistències als canvis que s’anaven produint. Des de Vall d’Hebron va donar una pas més, assumint la direcció assistencial de l’Hospital del Mar, on s’hi va estar fins a l’any 2010, quan Artur Mas que havia de ser president de la Generalitat  poc temps després, la va incorporar en el lloc nº 15 de la llista de CiU a les eleccions al Parlament de Catalunya. Com a diputada al Parlament hi va estar encara no un any, atès que quan Xavier Trias va guanyar  l’alcaldia de Barcelona la va incorporar al seu equip com a Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.


La Dra. Cristina Iniesta

Després dels canvis que recentment s’han produït a l’Ajuntament de Barcelona, la Dra. Iniesta s’havia reincorporat a l’Hospital del Mar, tot i que per ben poc temps, atès que ara substituirà a la Dra. Vallès al Departament de Salut. Val a dir, com a complement de tot l'anterior, que la Dra. Iniesta ha publicat diferents articles en la premsa del nostre país. 

Més enllà del fet que estem a dos mesos mal comptats d’unes eleccions al Parlament de Catalunya que omplen d’incertesa la continuïtat de molts dels càrrecs de l’organigrama del Departament de Salut, cal reconèixer la valentia de la Dra. Iniesta d’acceptar aquesta responsabilitat en aquests moments. No trobaríem masses persones disposades a assumir aquest risc. És per això, però també pels seus valors, que cal desitjar-li tota la sort del món en aquesta nova situació, i els màxims encerts possibles en la gestió del dia a dia.


Dra. Iniesta... que tinguis molts èxits.  


www.rbaestudisiprojectes.cat           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada