dimecres, 17 de juny del 2015

Ramon Cunillera, nou gerent del Consorci Sanitari del Maresme (Hospital de Mataró)


Joaquim Esperalba  deixa la gerència del centre després d’optar per jubilar-se del món de la gestió


L’Hospital de Mataró requereix un nou impuls que il·lusioni als excel·lents professionals del centre



Aquest matí, el propi Joaquim Esperalba feia pública la seva renúncia a la gerència de l’Hospital de Mataró, comunicant als directius del centre que el seu substitut seria a partir del proper 1 de juliol, Ramon Cunillera.

El Dr. Cunillera és un metge de família que va acabar el MIR a l’any 1991. Des d’aquella data fins a l’any 1993 va exercir com a metge de família en diferents ambulatoris del Baix Llobregat. Va ser a l’any 1993 quan des del Consorci Sanitari de la Selva li varen oferir la Direcció de l’àrea d’atenció primària, significant aquest nomenament el seu primer contacte directe amb responsabilitats de gestió. A l’any 2000 va ser nomenat director assistencial  de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, càrrec que va deixar a l’any 2005 quan va ser nomenat gerent de l’Hospital de Mollet, i on va rebre un encàrrec addicional que consistia en començar a estructurar el que havia de ser el nou Hospital d’aquella localitat. No va poder completar aquesta última responsabilitat per que a començaments del 2008, va ser nomenat director general del que llavors era el Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC SA), primer com a màxim responsable de la part no associativa del Consorci, substituint Jaume Raventós que acabava de ser nomenat gerent de l’Hospital del Mar. Al 2010 El Dr. Cunillera va assumir la direcció general de tot el que ja va ser l’actual Consorci de Salut i Social de Catalunya.

L’etapa del Consorci es va acabar a l’any 2013, quan determinats canvis en al presidència del Consorci van fer que el nou president volgués dotar-se d’una direcció de la seva confiança. A partir d’aquell  moment, el nom del Dr. Cunillera sortia en totes les quinieles però per unes raons o per unes altres no acabava de consolidar-se cap de les alternatives en les que havia estat implicat. Tanmateix ell continuava al peu del canó col·laborant un temps amb la Barcelona Medical Agency (agència per a la promoció i captació de clients estrangers als hospitals privats de la ciutat de Barcelona, fent-ho compatible amb la direcció tècnica de la Societat Catalana de Gestió Sanitària amb seu a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i amb la consultoria sanitària a nivell internacional dins d’ENGEST, una divisió d’Antares Consulting.

Ramon Cunillera, nou gerent del Consorci
Sanitari del Maresme 
El Dr. Cunillera ha presentat més de 100 ponències algunes d’elles a nivell internacional, i ha participat directament en 28 projectes de consultoria tant a Espanya com a Amèrica del Sud. També forma part del quadre docent del Master de Gestió Sanitaria  de IL3.

Ramon Cunillera és per tant una persona amb una preparació i una experiència professional que són garantia per poder assumir aquest nou repte.  El Consorci Sanitari del Maresme està integrat a més de l’Hospital de Mataró, per 3 àrees bàsiques de salut (Mataró Centre, Cirera-Molins i Argentona), per l’Hospital sociosanitari de St. Jaume i Sta. Magdalena, la Residència assistida Sant Josep i també gestiona un PADES.

L’Hospital de Mataró és un Hospital que ha anat mica en mica configurat-se com un hospital cada vegada més tecnificat i on cada vegada s’hi han atès patologies més complexes, fins situar-se a un primer nivell de l’assistència. De fet, en els seus inicis, a l’Hospital li va costar trobar el plantejament estratègic adequat. Va ser amb la gerència de Pere Solei, quan l’Hospital va poder definir les línies estratègiques de futur, que ara, el Dr. Cunillera haurà de revisar per adequar-les als nous temps.

Per la seva banda, el Dr. Esperalba sembla que només es vol jubilar de les responsabilitats de gestió, i es rumoreja la possibilitat que col·labori amb algun projecte interessant de la Universitat de Vic.


Cal desitjar a tots dos que el futur els depari èxits en les seves respectives responsabilitats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada