dimarts, 18 de febrer del 2014

Més sobre la vaga dels MIR a Vall d'Hebron


 (Veure última notícia a peu de post)  


Plantejar vagues en els temps que corren és jugar amb foc



Tot i que l’ICS ha tirat enrere la normativa que regulava les guàrdies, els MIR han decidit en assemblea mantenir la vaga, fins demà com a mínim




L’assemblea de MIR celebrada aquest migdia als Hospitals Vall d’Hebron ha decidit mantenir la vaga fins demà, quan es tornaran a reunir per analitzar l’estat de les negociacions amb l’ICS. Després que ahir a última hora l’ICS fes públic la retirada de la normativa objecte de discòrdia, aquest matí representants dels MIR i la direcció del centre han mantingut una reunió en la que s’ha arribat a un preacord, que posteriorment al ser plantejat a l’assemblea aquesta ha rebutjat.  

Segons el portaveu del metges en vaga Jaume Mestre, sembla que les discrepàncies es centren en alguns serveis de l’hospital en els que les condicions del pacte (retrotreure la situació de les guàrdies a juny del 2013) no els convenien. Les demandes del MIR també passen ara per demanar guàrdies de 24 hores, lo qual és un absoluta barbaritat.   

El Dr. Navas és el gerent dels Hospitals Vall d'Hebron
Queda tot pendent d’una nova reunió que es celebrarà demà al matí entre direcció del centre i representants dels metges en vaga, per mirar d’arribar a algun acord sobre les noves reivindicacions que els MIR han posat sobre la taula.   Tot plegat una mica embolicat que posa de manifest la volubilitat de les assemblees que tots sabem amb quina facilitat poden ser manipulades per aconseguir que una majoria, hàbilment dirigida, acabi donant suport als objectius d’una minoria. Dic això, per que en la reunió d’aquest matí, el Dr. Mestre, tot eufòric a la sortida de la reunió amb la direcció s’ha dirigit als seus companys dient “Ho han acceptat tot!” Aquesta eufòria contrasta amb el fet que posteriorment l’assemblea hagi rebutjat l’acord.

De tota manera, el que més em preocupa no és la vaga en si, que per ella mateixa comporta ja forces inconvenients als usuaris dels serveis, i que demà o quan sigui serà finalment desconvocada. El que em sembla força preocupant és quina és la ment brillant que en un moment en que tot el personal sanitari està molt cremat, quan només cal una petita espurna per que tot exploti, en uns moments com aquests algú decideixi organitzar aquesta moguda a Vall d’Hebron. No pot ser que ningú amb mig pam de front hagi comés aquesta errada monumental. Per tant he de pensar que en la gestació d’aquest problema hi ha d’haver certa voluntarietat de generar el conflicte. No em crec que cap dels directius de Vall d’Hebron no fossin conscients de la que els venia a sobre si s’aplicava la normativa ara anul·lada. Estem doncs davant de dues possibilitats: o l’incendi és provocat per un bomber piròman, o bé és el resultat de la incompetència elevada a la màxima potència. En ambdós cassos la dimissió o el cessament haurien de ser fulminants.

Estem vivint uns moments molt delicats conseqüència d’unes retallades que, es digui el que es digui, han afectat poc als usuaris de la sanitat pública, i per contra s’han concentrat en les retribucions del personal sanitari. Hem arribat al límit de la resistència, a partir del qual poden passar fets greus. El personal sanitari està molt cremat, amb tota la raó, i a sobre en uns moments tan delicats algú pretén passar encara més les tisores. Increïble. Només cal recordar els fets recents de la comunitat de Madrid amb l'anomenada "marea blanca" on l'excusa de la privatització ha desencadenat una vaga sense precedents a Madrid  

El perill està en la possibilitat que aquesta vaga pugui estendre’s a tot el col·lectiu mèdic primer i a la resta dels personal sanitari i no sanitari després. Els centres viuen una situació molt tensa. Estic d’acord amb el Dr. Padrós quan diu que l’atenció sanitària no s’ha deteriorat gràcies a l’actitud ètica i positiva dels metges. Té tota la raó, per tant, no juguem amb foc; no vulguem estirar més la corda.

Tant de bo demà, els uns i els altres siguin capaços de trobar punts d’encontre en les seves diferències i les coses no vagin més enllà.  Veurem que passa…   


PS: Per les informaciones que arriben, sembla que la vaga dels metges MIR als Hospitals Vall d'Hebron ha estat definitivament desconvocada. Continuen els treballs conjunts entre metges MIR i la direcció del centre per tal de resoldre algunes disfuncions en algun Servei concret, però la vaga sembla desconvocada. L'assemblea s'ha reunit aquesta tarda i finalment un 93% dels assistents han acordat aturar la vaga, però continuar lluitant per la defensa de la Sanitat. El portaveu dels MIR, Dr. Mestre, ha dit que es senten molt satisfets pel que han acoseguit, atès que han cobert totes les espectatives.

Felicitem-nos doncs per aquest final, però ara toca que l'ICS arribi fins el final i determini qui ha estat la ment brillant que ha organitzat aquest conflicte. Cal un responsable, i cal prendre decisions: amb la Sanitat no s'hi juga





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada