dissabte, 14 d’abril del 2012

L’Alcalde Trias se’n va a Madrid



L'Alcalde de Barcelona Xavier Trias se'n va a Madrid
Si, és cert, l’Alcalde de Barcelona Xavier Trias ha decidit anar a Madrid per reclamar a la ministra de foment la Sra. Ana Pastor una substancial millora del pressupost d’inversions en infraestructures per Catalunya en general i per Barcelona en particular.

El proper dimarts tindrà lloc aquesta entrevista que ha de servir per que l’Alcalde de Barcelona li expressi a la ministra  el seu descontentament per les inversions previstes a Catalunya  i pel greuge que això significa per una ciutat que vol ser motor de la recuperació econòmica del país. En aquesta entrevista Xavier Trias reclamarà dotació pressupostària pel corredor del mediterrani, pels accessos definitius ferroviaris  al port de Barcelona, per la millora de les rodalies RENFE, entre altres projectes. També demanarà una major aportació dels pressupostos de l’Estat pel transport públic i pels museus  de Barcelona,

Amb aquest viatge Xavier Trias demostra com defensa la ciutat davant les injustícies de l’Estat espanyol, i pel seu carisma personal, m’atreveixo a dir que no tornarà amb les mans buides.

La Sra. Sanchez Camacho creu tenir solucions: la realitat ha demostrat
 que entre ella i el seu partit a Madrid han aconseguit els pitjors pressupostos de la història per Catalunya.  
Aquesta actitud de Xavier Trias contrasta amb la del govern de Catalunya, i en particular del seu conseller de política territorial i obres públiques, (PTOP) però també amb el comportament del grup de CiU al congrés, on tant el Sr. Duran Lleida com el diputat Sr. Pere Macias (enginyer de camins canals i ports i exconseller de PTOP de la Generalitat de Catalunya) no han demostrat excessiu malestar davant d’un pressupost lesiu pels interessos de Catalunya. Em sorprèn especialment l’actitud passiva del Sr. Macias qui per la seva formació i per haver estat conseller del ram no fa masses anys, sap de la importància que per Catalunya tenen unes infraestructures modernes que fomentin la creació de riquesa col·lectiva.

Tanmateix qui s’emporta la palma de la ineficiència és el Sr. Recoder, actual conseller de PTOP. En efecte, el Sr. Recoder ha estat incapaç d’entrevistar-se amb la ministra de Foment espanyola, més enllà d’un viatge que la ministra va fer a Barcelona, per explicar les necessitats en inversions que Catalunya i Barcelona tenen. El Sr. Recoder ha sortit als mitjans per queixar-se d’uns pressupostos que maltracten Catalunya , però no ha ha fet res per evitar que això fos així: ni abans de que es donessin a conèixer els pressupostos ni ara. Ha tingut que ser l’Alcalde de Barcelona qui es decidís a donar el pas i anar a reclamar a Madrid allò que és just.

La connexió entre Tram Baix i Tram Besós és l'últim projecte paralitzat pel conseller Recoder
De fet el Sr. Recoder passarà a la història com el conseller més ineficient de la Generalitat. Tot el que ha tocat ha estat per paralitzar-ho: la línia 9 del metro, la prolongació dels FFCC a Terrassa i Sabadell, les bonificacions de determinats peatges d’autopistes,  l’eix transversal ferroviari, etc. Ara contrariant a l’Alcalde de Barcelona cal afegir a la llista de paralitzacions el projecte d’unir el Tram Baix i el Tram Besós. Sincerament confio que aquest sigui un dels primeres consellers a ser  rellevat del seu càrrec. Amb el seu tarannà, la recuperació econòmica tardarem a veure-la.

I la tardarem a veure, per que en moments d’una crisi profunda com l’actual, només amb una inversió pública productiva, que generi riquesa, i millori l’eficiència de les empreses, es pot generar novament activitat econòmica.  Aquesta és precisament una de les raons per les quals els europeus s’han fet un fart de riure quan han vist els pressupostos del Sr. Rajoy: inversions del tot improductives que no són fruit d’un estudi de rendibilitat sinó el resultat de pagar deutes polítics: els AVE a Galícia i Extremadura, la connexió de l’AVE entre les estacions d’Atocha i Chamartin a Madrid, etc. Al veure tanta incompetència a Espanya, Europa i els mercats entenen que tot plegat és un bunyol de dalt  a baix. El Sr. Recoder forma part d’aquest bunyol .

L'alternativa 1 és la que més agrada a l'Ajuntament

Tant de bo el Sr. Trias torni de Madrid amb algun resultat positiu. Si és així, recuperarem una mica l’esperança de sortir algun dia de la crisi. 



2 comentaris:

  1. M`afageixo a desitjar els millors èxits per En Xavier Trias, de qui coneixem el seu tarannà de diàleg, compromís, seriositat i capacitat de negociació. Al seu costat s`ha aconseguit amb pau social desencallar conflictes.
    Molta Sort , Xavier !

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó. A veure si aconsegueix alguna cosa posiiva per la ciutat i per Catalunya. Certament ho té difícil davant una postura intransigent del PP vers Catalunya. Ho seguirem...

    ResponElimina