dissabte, 5 de novembre del 2011

El “Consejo General de Enfermeria” o...guaita que fan ara...




Em va sorprendre molt llegir a principis d’aquesta setmana que el “Consejo General de Enfermeria” havia donat a conèixer un estudi del qual es desprèn que un 70% dels enquestats estarien d’acord en retornar les competències de Salut a l’Estat.  Aquest mateix estudi mostra també que un 63% dels enquestats acceptaria algun tipus de copagament.

L’estudi ha estat dirigit pel Sr. Jose Maria San Segundo, i es basa en una mostra de 1.200 persones. Pel que he trobat a internet, el Sr. San Segundo sembla que és director tècnic d’una empresa (MERCO) que es dedica a avaluar a les millors empreses i líders del país. No posaré en qüestió el treball del Sr. San Segundo, ni tan sols discutiré si la mostra que ha configurat per fer el seu estudi és una mostra representativa o no. Senzillament diré que el resultat del seu estudi és totalment falç pel que fa a Catalunya.

Sembla que algunes autonomies  li volen
 tornar les competències en Salut...allà ells! 

No em puc creure de cap manera que ningú resident a Catalunya i que tingui una visió mínima de quin era l’estat dels serveis de salut a Catalunya abans del 1981, hagi pogut dir que prefereix que les competències en matèria de Salut tornin a l’estat espanyol. No m’ho crec.

I si aquesta persona a l’any 1981 encara no havia nascut, no més cal que vegi com tenim per exemple les “rodalies RENFE” recentment mal transferides a la Generalitat. Només cal comparar-les amb les rodalies de Madrid: allà disposen de moltes més línies, trens molt més moderns, preus més econòmics, freqüències de pas millors que les de Barcelona, etc., etc.

Com es pot pensar que des de la distància es coneixeran millor les necessitats del territori? És que no en tenim prou de veure com per fer autovies a Extremadura es deixen de fer infraestructures del tot necessàries per l’esdevenir industrial i econòmic de Catalunya? És que no en tenim prou per constatar com l’espoli fiscal ens costa cada any més de 2500 € a cada català, quan amb les competències de Salut retornades a Madrid aquest espoli seria encara molt més gran?

Ho sento pel Sr. San Segundo, però aquest estudi ha obviat sens dubte a Catalunya, i tinc el convenciment que també ho ha fet com a mínim amb el País Vasc. Probablement El País Valencià i Galicia també han estat deixades de banda.  El que em pregunto és la intencionalitat de tot plegat.

Un dels instruments de la "caverna mediàtica" 
Segurament aquest estudi forma part d’aquesta tendència de la "caverna mediàtica espanyola" que vol recuperar de nou el concepte d’una Espanya absolutista amb tot el poder concentrat a Madrid en mans d’uns pocs que han decidit que això de la democràcia ells ho interpreten a la seva manera. Aquests que defensen la “España entera y una sola bandera” y que sembla que últimament estan agafant molta força allà pel cafè Gijón i rodalies.

Una cosa és que des de Catalunya ens queixem no de les retallades, que són indiscutiblement necessàries, si no de la manera com s’han dut a terme i altre cosa molt diferent que estem pensant en retornar les competències de Salut a l’Estat. Jo els garanteixo que si això fos així, llavors si que s’hauria acabat definitivament aquesta sanitat d’excel·lència que tot i les retallades podem gaudir a Catalunya.  I que sigui per molts anys!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada