diumenge, 27 de novembre del 2011

Ara li toca a TV3...




Aquesta setmana ha estat una bona setmana per la sanitat: sembla que no hi hauran més retallades a sanitat més enllà de la ja anunciada rebaixa salarial que afectarà al personal d’empreses públiques i consorcis, però no al personal de les empreses privades que tenen contracte amb el CatSalut, segons es desprèn de les diferents sentències que s’han donat en els litigis que els sindicats varen interposar quan ara fa dos anys es va baixar el sou en un 5% al sector concertat.

Qui si s’haurà de prémer el cinturó serà la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que veurà reduïda l’aportació (subvenció) de la Generalitat en un 13%. Al meu entendre, ja era hora.



En efecte, la “Corpo” farà un forat que només aquest any 2011 superarà els 20 milions d’€. Aquest dèficit és molt superior als forats  d’anys anteriors. Tanmateix pot ser interessant analitzar algunes dades extretes de les memòries i comptes anuals de la pròpia “Corpo” per si podem entreveure què és el que està passant en aquest organisme:

El cost mitjà d’un treballador fou l’any 2007 de 61.102€ (cost empresa inclòs). A l’any 2008 aquest cost es va incrementar fins els 63.754€. A l’any 2009 aquest cost mitjà per treballador va arribar fins els 64.843€ i a l’any 2009 s’ha arribat a la xifra de 71.741€. Un increment del 17,4% en els anys de la crisi, i això després d’una reducció de sous del 5% que varen patir els funcionaris i treballadors de les empreses públiques.

El resultat de tot plegat és un dèficit totalment insostenible per part d’uns ciutadans que ja estem farts de pagar per les moltes ineficiències instal·lades en el país i acostumades a viure a costa dels altres.



Els treballadors  de la “Corpo” tenen un conveni amb unes condicions de total privilegi respecta als treballadors d’aquest país: una jornada laboral de 35 hores a la setmana (1.568 hores anuals); hores extra retribuïdes a preu de ministre, i si es vol optar per cobrar-les en festes (que no cotitza a hisenda), per cada hora extra et donen 1,75 hores de festa, i si l’hora extra és en festiu, per cada hora extra et donen 2 hores de festa. Poden gaudir de 25 dies naturals de vacances, és a dir 5 setmanes com a mínim, i si t’ho organitzes bé aprofitant ponts i altres festius pots arribar al mes i mig de vacances tranquil·lament. Tens 5 dies de lliure disposició que pots afegir a les vacances si et convé. A més, disposen de 20 dies  de festa en cas de matrimoni, les hores nocturnes es cobren un 30% més cares que les ordinàries i altres avantatges comparatives que superen de llarg el que estableix l’Estatut dels Treballadors.

En aquestes condicions és fa difícil entendre que la Sra. Mònica Terribas en un atac d’impotència hagi declarat que amb aquesta reducció de la subvenció no es podrà transmetre els partits de la lliga de futbol...quina ment més infantil...Quantes vegades a l’any fan el Barça en partit de lliga? 4 o 5 a tot estirar....a qui vol amenaçar la Sra. Terribas?  En canvi, no entona cap “mea culpa” pel dèficit brutal de l’exercici 2010, que segons diu el govern superarà els 20 milions d’Euros aquest 2011. Això si: el col·legi de periodistes s'ha afanyat a donar-li suport doncs el corporativisme dels periodistes és una actitud poc  democràtica i gens ètica que també es dona i molt en aquest col·lectiu professional. Tanmateix val a dir que dins d'aquest col·lectiu també hi ha qui posa el seny per davant dels interessos dels professionals.

Però l’altre personatge que mereix un comentari és el Sr. Enric Marin. Aquest home passarà a la historia per haver aconseguit que el nomenessin president de la CCMA després d’haver tingut que canviar la llei atès que al Parlament de Catalunya no hi havia quòrum suficient per aprovar el seu nomenament. Com que el Sr. Carod Rovira volia nomenar a aquest personatge, veient que no aconseguiria fer-ho no va tenir més remei que canviar la llei, rebaixant la exigència de majoria qualificada a majoria simple. Després d’haver viscut aquest procés el Sr. Marin va accedir al càrrec per la porta del darrere, i ara amb un canvi de govern, no només no ha dimitit si no que a sobre es queixa dient que amb aquesta reducció de la subvenció anunciada pel govern, no es pot mantenir el “model”

La Sra. Terribas i el Sr. Marin directora de TV3
i president de la CCMA respectivament
 a l'esquerra i dreta de la imatge 
A quin model deu fer referència? Al de mantenir 3000 treballadors privilegiats pagats amb els impostos dels catalans? Al conjunt de periodistes  que formen part d’una plantilla, per cobrar i no fer res? Al de tenir periodistes sense qualitat fent d’enviats  especials a molts recons del mon per explicar no se quines històries que no interessen a ningú? A mantenir 6 canals dels quals només 2 o 3 tenen uns índex d’audiència acceptables? Al de defensar a ultrança als palestins i posicionar-se sistemàticament en contra d’Israel i els USA? A mantenir una programació a altes hores de la nit que té una audiència molt  escassa  i  uns costos molt elevats?

Verdaderament, quan una persona no té dignitat no es pot esperar res de bo d’ella. Estic a l’espera de conèixer la bona noticia de la dimissió de la Sra. Terribas i de l’inefable Sr. Marin...per quan?

Benvinguda la retallada a TV3...la llàstima és no haver-la fet abans...




 
 

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada