divendres, 6 de maig del 2011

Sra. Geli, perdoni però aquesta vegada no té raó...




Llegeixo en un diari digital que avui el candidat i encara alcalde de Barcelona Jordi Hereu s’ha reunit amb diferents representants d’hospitals de Barcelona en un dinar en el qual l’exconsellera Marina Geli ha acusat a Xavier Trias de callar davant les retallades al Departament de Salut.

Potser li hem de recordar a l’ex consellera que no hi ha ningú que hagi fet més al nostre país per tenir un sistema sanitari modern i de prestigi que en Xavier Trias. Des de les seves èpoques al Servei d’Hospitals de la Direcció General d’Assistència Sanitària a l’any 1981, fins que va deixar la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social al gener de l’any 96, són més de 15 anys de dedicació absoluta al servei de la sanitat catalana.  Dedicació plena d’èxits, i no exempta de grans dificultats que va saber resoldre amb rigor i sobre tot amb un tarannà dialogant i respectuós amb les persones i les idees. Ningú pot presentar un balanç tan positiu en la creació del nostre sistema sanitari com en Xavier Trias.




I això, no ho afirmo només jo: ho sap tot el sector. Sobre tot aquells que per raó d’edat tenim una perspectiva històrica de tot plegat. En Xavier Trias va arribar a acords amb totes les forces polítiques, amb totes, per tirar endavant la gran majoria de les seves propostes. Va ser, sense cap mena de dubte un home de consens.

Que el Sr. Hereu ho ignori entra dintre del normal, però vostè Sra. Geli també ho sap. Vostè era a Girona, adjunta interina a Medicina Interna al Trueta, mentre en Xavier Trias estava en ple procés de creació i consolidació de la XHUP.  Vostè també hi era, i va tenir ocasió per tant de participar-hi i viure-ho.



No és just que per interessos polítics es diguin segons quines coses. No és just que per interessos polítics es pugui posar en dubte la capacitat i honorabilitat d’en Xavier Trias. I encara és menys just que això ho faci una persona com en Jordi Hereu, que en matèria de sanitat l’únic que ha fet ha estat traspassar al Departament de Salut una càrrega econòmica afegida de 2.000 milions de les antigues pessetes anuals.



Al constituir-se el consorci amb el que abans era l’IMAS i la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona ha deixat de posar-hi aquesta quantitat que cada any posava l’ajuntament per fer front a la beneficència. És a dir, la constitució del consorci ha servit per encarir anualment el CatSalut amb  12 milions d’€ a l’any. Aquesta és doncs l’única aportació que el Sr. Hereu ha estat capaç de fer a la sanitat catalana. I ho ha fet amb la connivència del PSC, i en contra de l’opinió del Sr. Castells, quan era Conseller d’Economia i Finances, que en primera instància no va aprovar els estatuts del Consorci, per aquesta i també d’altres raons.

Sincerament, amb aquest bagatge, algú creu que el Sr. Hereu pot atrevir-se a criticar mínimament al Sr. Trias en temes de sanitat? Crec que a la política li aniria molt bé una bona dosi d’ètica. I sobre tot, respecte per aquells que han demostrat sobradament la seva capacitat, en comparació  a d’altres que sembles despertar-se només quan veuen que totes les enquestes els diuen que perdran, i llavors reaccionen donant puntades de peu a tot el que se’ls posa pel davant.


L'un genera dèficit a Catalunya i l'laltre calla davant dels incompliments de la Genaralitat amb Barcelona




Volen re editar el tripartit a la ciutat de Barcelona i a tants pobles de Catalunya com puguin. Com objectiu polític ho entenc, tant com que qualsevol nou tripartit que es pugui consolidar servirà exclusivament per generar més dèficit allà on es constiteuixi: les actual dificultats econòmiques, i la necessitat de fer retallades són conseqüència únicament del tripartit a Catalunya, i de les ganes que tenen els espanyols (d'esquerres i de dretes) de fer-nos la guitza.

Els ciutadans hem de reaccionar d’una vegada i hem de recuperar valors que la nostra societat havia tingut en temps passats: En política, no tot si val.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada